top of page

Вербатория е вече в България


Неврометрията на способностите или диагностиката на таланта (Talent Quotient, TQ) е уникален метод за анализ на естествения потенциал на човек (дете, юноша, възрастен), използващ алгоритъм за анализ на индивидуалните характеристики на мозъка по време на прости стандартни задачи в различни области. За разлика от всяко тестване, методът не изследва човешките умения или способности, а само разкрива области, в които развитието ще бъде по-лесно или по-трудно в сравнение с другите. Важно е също така способностите на човек по отношение на всеки друг да не се сравняват с никакви възрастови норми или таблици. Методът се използва активно в кариерното ориентиране на базата на GBOU SOSH, развиващите се центрове, спортни секции в цяла Русия и извън нея.

Клиентите на Вербалния център са родители, които се грижат за екологичното развитие на децата, както и психолози, ръководители на детски заведения, представители на бизнес средата, HR специалисти, както и родители, които се притесняват от бъдещето на децата си. С помощта на съвременния метод на неврометрия е възможно да се идентифицират всички положения и способности на децата, което ще определи бъдещето му.

Значението на определянето на способностите и естествения талант на човек.

Повечето експерти са съгласни, че всяко дете се ражда поне в нещо способно. И е много важно да се насърчава развитието на всички съществуващи склонности и способности. Често се случва, че поради пропуски и грешки в развитието на природните способности в детството, възрастният не може да намери своето място в живота. Той избира грешна професия за себе си, в резултат на което често му се налага да сменя работата. Всичко това в крайна сметка предизвиква чувство на отчаяние, собствена малоценност и неуспех.

Както знаете, училището и, разбира се, родителите дават голям принос за избора на бъдеща професия. И изключително рядко желанията на родителите и техните деца съвпадат с избора на посока за висше образование. Родителите не винаги са в състояние да гадаят и предопределят в коя конкретна област детето им ще може да разкрие напълно.

Но днес има специален метод, с който можете да разберете точно характеристиките на всеки човек, да идентифицирате неговите таланти и разпореждания. Това е метод на неврометрията, който успешно се практикува от специалисти по вербацията. С него можете да помогнете на родителите да направят правилния избор на образователна институция, кръг, клас, където техните наследници ще могат да разкрият напълно своите таланти и да продължат да развиват способностите, присъщи на природата.



1148 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page